Trygghet för föräldrar?

GPS-klockor för barn är räddare i nöden för många föräldrar. Med en GPS-klocka kan föräldrar hålla koll på sina barn och se till att de inte far illa eller försvinner. Det finns en mängd olika GPS-klockor designade för barn på marknaden idag, alla med sina olika funktioner, ändamål och egenskaper.

Testjakt.se har utfört test av olika smartklockor särskilt anpassade för barn och kommit fram till vilka som är de bästa produkterna på marknaden just nu. Vi kikar närmre på deras topp 3 så du som förälder ska hitta rätt smartklocka för barn.

1.     Safekid Rocket 4G GPS

Den som klarade testet bäst var Safekid Rocket 4G GPS, en smartklocka för barn med funktioner så som GPS och Geofence samtidigt som den går att använda som mobiltelefon för videosamtal och sms.

Unikt med Safekid Rocket 4G smartklockan är bland annat att den vibrerar när en förälder ringer och att det finns ett inbyggt skolläge så att barnet inte störs under skoltid.

Batteriet håller väldigt länge, vilket är en ytterligare fördel med just denna GPS-klocka. Det finns även ett brett utbud av appar tillgängliga för nedladdning, något som vi tycker gör Safekid Rocket 4G GPS till en ännu större favorit.

2.     Cmee Play GPS-klocka

Som tvåa har Testjakt.se placerat Cmee Play GPS-klockan som är en trygghet för de unga barnen som precis börjat leka på egen hand. Som förälder är detta ett oroväckande moment, även om man är glad för att barnet är redo för den stora vida världen. Som förälder kan man därför ringa barnet med klockan samt hålla koll på sitt lekande barn med den inbyggda GPS-funktionen.

Det som utmärker Cmee Play GPS-klockan är det faktum att den kan användas vid lek ute i regnet tack vare IP67-klassningen. Dessutom finns det en inbyggd ficklampa och en möjlighet för att byta skal för att skräddarsy klockan efter din barns stil.

En inbyggd geofence-funktion gör att ditt barn endast rör sig i områden du markerat som säkra, och om de beger sig in i ett farligt område får de genast en varning.

Även denna smartklocka är utrustad med ett skolläge och när detta läge är påslaget störs inte barnet under tiden hen är i skolan.

3.     Xplora 5 GPS-klocka

Ännu en testvinnare är Xplora 5 GPS-klockan som passar perfekt för barn eftersom den inte går att ansluta till ett internet. Sålunda kommer ditt barn inte kunna surfa på sociala medier eller liknande, något som möjliggör en skön paus från vad som kanske annars är en vardag.

Med hjälp av Google Maps kan du som förälder alltid hålla koll på ditt barns position och därmed se till att barnet inte beger sig in i några farliga områden eller för långt ur din räckvidd. Dessutom kan klockan användas för att både ringa och ta emot samtal, något som är en viktig funktion för många föräldrar idag.

Även på denna klocka finns ett skolläge som kan ställas in när barnet befinner sig i skolan. Då fungerar klockan precis som en vanlig klocka och stör därmed inte barnets skolgång.