Tips för vadslagning på hästkapplöpning

Nu är det kalla vinterhalvåret snart över och vi går mot ljusare tider. Blommorna börjar som småningom slå ut och dagarna blir längre. Än kan vi inte leva riktigt som normalt på grund av pandemin, men det finns fortfarande aktiviteter vi kan hitta på med avstånd, som Geocaching!

GPS-baserad skattjakt för alla

Geocaching är en slags skattjakt, där man använder en GPS för att gömma och leta efter små containrar med innehåll i. Geocaching utförs av människor världen över, inte minst svenskar! Det är tyvärr en fritidsaktivitet som inte är lika populär som den en gång varit, men nu i dessa tider är det perfekt. Det gör att vi kan befinna oss mer ute i naturen, samtidigt som det är en aktivitet man kan göra tillsammans med andra – utan att behöva befinna sig för nära inpå varandra. Och så är det ju sjukt kul också!

Så gör du för att Geocacha

Geocaching går alltså ut på att man ska försöka hitta skatter, som kallas för cacher (därav namnet) ute i naturen. Deras koordinater är utlagda på internet och går att komma åt på ens mobiltelefon. Skatterna göms av andra deltagare – så visst kan även du lägga ut skatter om du vet det perfekta gömstället!

Precis som under en traditionell skattjakt går Geocaching ut på att hitta de gömda skatterna. Cacher varierar i storlek men är normalt inte särskilt stora. De kan ligga placerade ute i naturen, men även på ditt kvarter! Man laddar helt enkelt ner geocachingappen på sin mobil och försöker därefter med hjälp av koordinator och en beskrivning hitta skatten. Sedan kan man även spela mer avancerade varianter av geocaching, där man tar del av ledtrådar och eventuellt måste lösa matematiska problem för att hitta dem!

Geocacha själv, med familjen eller kompisgänget!

Det bästa med geocaching är helt klart den spänning man får ut av att genomföra ett skattjakts- äventyr. Sedan är det såklart roligt att hitta skatten också, men i vårt tycke är det mest spännande att faktiskt leta efter den.

Förutom den nervkittlande spänningen men upplever gör det också att man kommer mer ut i naturen, vilket som är särskilt viktigt nu efter att många av oss befunnit oss inomhus största delen av föregående år. Föredrar man att geocacha med andra blir det dessutom en aktivitet där man kommer närmre sin familj, eller varför inte kompisgänget? Har ni tid och tycker det är roligt kanske ni ska göra geogaching till en upprepande aktivitet!

Andra coronavänliga våraktiviteter

Förutom geocaching finns det ju såklart en hel del andra aktiviteter man kan utföra trots pandemin, som att spela brädspel med familjen eller baka med kompisarna. För ensamvargen kanske ett besök till casino-utan-registrering.io kanske är värt att överväga, eller varför inte streama de senaste serierna på Netflix/HBO? Bara för att vi måste hålla avstånd från andra betyder det inte att vi behöver vara uttråkade! Det finns massor av vacker natur att utforska, filmer att streama och spel att spela. Låt fantasin flöda och gör det bästa av våren 2021!