Streama sport smidigt & säkert med en VPN

Det finns få ting som berör sportintresserade så mycket som att se deras favoritlag tävla om guldet, och när de inte kan se dem spela kan det skapa extrem frustration. Detta kan bland annat hända dig som svensk, allt eftersom mycket utländska matcher inte går att tillgå från svenska streamingtjänster. Tacka vet vi då VPN-tjänster!

Vad är VPN?

Med ett VPN, eller Virtuellt Privat Nätverk som det heter, skapar du en säker anslutning till ett annat nätverk via internet. VPN kan således användas för att komma åt regionbegränsade streamingsajter, men också för att skydda din aktivitet online från andra. VPN har blivit väldigt populärt bara de senaste åren, men inte bara av anledningar som de ursprungligen skapades för. VPN har framför allt blivit så populärt för att det möjliggör det för människor världen över att streama innehåll från andra länder än dem de befinner sig i.

Använd en VPN-tjänst för att streama sport

Vill du se sport som du tvsport.se listar på sin plattform? Sport som inte finns tillgänglig att streama på Viaplay, C More eller oddsappar.se? Då kan du alltid använda dig av en VPN-tjänst! Med en VPN kan du streama innehåll från vilket land som helst egentligen – förutsatt att du kan koppla upp dig på en IP-adress i detta land. Då kan du streama obegränsat med amerikansk baseboll eller basket om det är dessa sporter som intresserar dig!

Hur gör man då för att streama sport utanför Sveriges gränser med en VPN-tjänst? Det är enkelt. Du börjar helt enkelt med att hitta en legitim VPN-tjänst online. Vi föreslår alltid att man väljer de alternativ som kostar, åtminstone om man inte har så bra koll på VPN-tjänster sedan tidigare. Men oroa dig inte, normalt kostar de inte mer än några hundralappar i månaden, så du behöver inte bli pank bara för att du värnar om din dators säkerhet!

När du hittat en VPN-tjänst du gillar installerar du den på din enhet. Innan du installerar bör du givetvis också läsa omdömen, så att det inte visar sig vara ett virus du faktiskt installerar istället. När du har en VPN-tjänst installerad på din enhet väljer du det land i listan som du vill koppla upp dig på en IP-adress i, och klickar sedan på “Anslut” eller vad det nu än står. Det tar några sekunder och sen är du ansluten på en annan IP-adress och kan streama hur mycket utländskt innehåll du än vill!

Därför är det så säkert med en VPN-tjänst

Men en VPN-tjänst används inte bara flitigt av sportintresserade för att de ska kunna streama utländsk sport! Det är dessutom väldigt säkert att använda sig av en VPN-tjänst när man streamar. Varför? Jo, för att du är nästintill helt anonym på nätet. Det är ingen som kommer kunna spåra vad det är du håller på med, och därmed är risken för att du blir utsatt för hackers eller virus minimal. Med det menar vi inte att du ska börja streama massa olagligt innehåll! Men du kan exempelvis genomföra betalningar utan att behöa bekymra dig om att någon skulle hålla koll på vilka siffror du skriver.