Tips för vadslagning på hästkapplöpning

Teknikens under är många, och de flesta av dem är helt nödvändiga för att vi ska kunna genomföra vardagliga ting i livet. Vi skulle leva väldigt annorlunda liv utan elektricitet, bilar och smartphones, till exempel, men det finns också små saker som kan förändas med teknologiska framsteg. Alla uppfinningar behöver inte revolutionera framtiden, men vi kan fortfarande finna dem praktiska att äga och använda. Faktum är att det finns många nya, smarta prylar som man knappt ens visste fanns! Här delar vi med oss av några av dem.

Prylar för smarta hem

Du kanske har hört talas om konceptet ”Smarta hem”, vilket kanske låter lite löst. Ett system för smarta hem består av flera olika sensorer och mätare vilka alla är synkroniserade och uppkopplade mot din mobil. Det kan handla om allt från övervakningskameror, larm, temperaturmätare och fuktavläsare till fönstersensorer, rörelsesensorer och sådant som belysningsarrangemang. Du kan alltså styra och se över ditt hem var du än är med dessa prylar, och om några värden utöver det vanliga skulle registreras får du omedelbart notiser om detta.

Förutom att du alltså kan ha full koll på ditt hem kan du också ha full koll på dina barn och husdjur. Du kan nämligen investera i armband med inbyggd GPS till dina barn, eller helt enkelt para deras smartphone med din genom en app. Dina husdjur kanske inte har en smartphone med sig, men du kan sätta på GPS katt genom djurets halsband. Det här är en fantastiskt smart lösning, oavsett om du bor på landet eller i staden.

Smarta tjänster och services

Förutom att du kan investera i en mängd olika prylar finns det också helt nya tjänster och prenumerationer på olika saker som kan göra ditt liv lite enklare. Du känner säkert redan till den explosionsartade utvecklingen av matleveranser via nätet, billiga taxiresor med Uber och hur lätt det är att hitta elektriska scootrar via Elhoj.nu till exempel. Visste du dock att du kan prenumerera på allt från rakblad och schampo till skräddarsytt mode och parfymer?

Även om dessa tjänster låter lite banalt enkla har de nya företagen på marknaden revolutionerat även prenumerationsbranschen. Vi kan ta parfymprenumerationen som exempel. När du blir medlem på en av dessa sajter får du skapa en användarprofil där du beskriver vem du är, din ålder, livsstil, vad du gillar för dofter och vad du tänkt använda parfymen till. Efter det får du alltså utvalda parfymer skickade hem till dig i mikroformat, som är helt skräddarsydda efter dina val. Du har möjlighet att skapa dessa högst personliga produkter inom en hel rad olika kategorier!

3D-skrivaren är framtiden

Någon av den mest revolutionerande prylen som tillverkats under de senaste åren är ändå 3D-skrivaren, och nu är den redo att inta även privata hem. Dessa maskiner har nu skalats ned till ett mindre format i en mindre budget som gör att även privatpersoner har råd att investera i en. Det här kan verkligen bli en pryl som förändrar sättet man konsumerar olika varor på. Med en egen 3D-skrivare som tillverkar olika ting i plast, trä eller metall öppnas oändligt många dörrar.