Tips för vadslagning på hästkapplöpning

Bärbara GPS-trackers (gps-spårare) är små sändare som tillåter en att spåra människor, djur och/eller föremål. Det är ett bra verktyg för dig som vill hålla koll på dina barn, äldre föräldrar, husdjur, bilar eller mobiltelefonen om det finns en tendens för att denna försvinner.

Allt eftersom efterfrågan för dessa mackapärer ökar, ökar naturligtvis också utbudet. Det vill säga att det finns många sorters GPS-trackers på marknaden och därför kan valet av en specifik tracker bli svårt. Som tur är har vi sammanställt en lista över ting du bör överväga inför köpet.

Spårningsförmåga

Den främsta anledningen till att man köper en GPS-tracker är för att kunna spåra sina ägodelar i realtid. Därför är det viktigt att granska spårningsförmågan för att få reda på hur pass bra de är och vilken sorts spårning de passar. Några spårningsenheter ger en platsuppdatering i realtid, medan andra endast möjliggör en platsuppdatering med fördefinierade intervaller. Det vill säga att du antingen kan se vart ditt barn, ditt husdjur eller din mobil befinner sig exakt när du använder dig av spårningsfunktionen, eller vart de senast befunnit sig utefter en viss tidsintervall.

Vilken spårningsförmåga din nya GPS-tracker ska ha är givetvis helt och hållet upp till dig. Om det är något värdefull du spårar, som dina barn eller husdjur bör du givetvis införskaffa en GPS-tracker med en spårningsfunktion i realtid. Är det däremot något du har en tendens att slarva bort ofta, som ett par nycklar, kan det vara värt att investera i en billigare GPS-tracker där spårningsförmågan inte är lika bra som på en dyrare variant.

Design och funktioner

Ytterligare en aspekt som är viktig att ha i åtanke när det kommer till val av GPS-tracker är dess design och funktioner. Med design menar vi inte vilken färg trackern har eller vilket märke som designat den. Snarare menar vi vilka funktioner som följer med trackern och hur väl designad den är för att rymma de olika funktionerna.

En bra GPS-spårare bör till exempel ha en SOS-knapp som går att trycka på vid nödsituationer, men gärna även ett batteri som håller i några dagar samt är vattentåligt. Naturligtvis bör GPS-trackern även vara lätt att använda och inte bestå av allt för många knappar.

Prisnivån

Priset för en GPS-tracker varierar mellan några hundralappar till några tusenlappar och beror på aspekter som varumärke, funktioner, design och batteritid. Vill du exempelvis ha en GPS-tracker som passar din nyckelkedja eller plånbok kommer du inte behöva betala mer än 500 kronor. Vill du däremot ha en tillförlitlig GPS-tracker till din katt, ditt barn eller ditt fordon kan du behöva räkna med någon tusenlapp.

Givetvis är det alla pengar värt, förutsatt att du hittar en funktionell och välfungerande tracker. Med en GPS-tracker kan du känna dig trygg oavsett vart du eller din ägodel befinner sig. Om inte pengarna räcker till ska du kanske överväga att ta en summa pengar från sparkontot eller spela på free-spins.io? Du kommer utan tvekan vara nöjd när GPS-trackern väl är installerad och du äntligen kan känna lite lugn och ro.