5 Komplement till din GPS-app

Många trafikanter väljer idag att använda sin mobiltelefon som GPS istället för att inhandla en separat enhet. Det finns ett flertal riktigt vassa GPS-applikationer för både android och iOS. Vi har tidigare skrivit om Waze och för vissa är även Google maps ett enkelt och lättanvänt alternativ. Med hjälp av en av dessa användbara applikationer blir din telefon den enda enhet du behöver ha i bilen.

Men för den som använder sin telefon som GPS finns det ett flertal typer av användbara applikationer som kan vara bra att ha installerade på telefonen som ett komplement till den huvudsakliga GPS-appen. Dessa 5 typer av appar kan vara bra att ha för den som ofta är ute på längre bilfärder.

1.      En kartapplikation

Google maps kan användas som en GPS men även om man använder en annan applikation är det viktigt att även ha en bra allround kartapplikation som hjälper en hitta alla tänkbara resmål och information man behöver om dessa.

2.      Spel och underhållning

Det finns en otrolig mängd olika spel att välja mellan till din telefon och du kan läsa om några av de mest populära på speel.nu. För den som ofta kör långa sträckor antingen i jobbet eller privat kan dyker det ofta upp lite dödtid som när man väntar på en passagerare eller en leverans. Då kan det vara bra att ha ett lättsamt och lättillgängligt tidsfördriv att ägna sig åt under några minuter.

3.      Hotellbokning

Ibland har man inte möjlighet att planera sina stopp utan blir tvungen att övernatta oplanerat någonstans. Numera finns det flera bra appar för att boka hotell och övernattningslägenheter som gör att man kan hitta och boka ett lämpligt boende på några minuter oavsett vart man befinner sig.

4.      Restaurangguide

På samma sätt kan det när man är på besök i en ny stad vara trevligt att snabbt kunna se vilka typer av restauranger man har i närheten, se menyn och läsa omdömen. Det gör att man snabbt kan hitta ett bra middags- eller lunchalternativ oavsett om man ska boka en affärslunch med nya kollegor eller är på en romantisk getaway i främmande stad med sin partner.

5.      Videostreaming

Videostreaming oavsett om det är en betaltjänst såsom netflix eller en gratistjänst såsom SVT play eller Youtube fyller flera funktioner under långa resor. Dessa kan vara ett rent tidsfördriv där man kan se på film, serier och dokumentärer men på Youtube finns det också otroligt mycket användbar information som kan vara till stor nytta när man är ute på långfärd och besöker en ny destination.

Detta är bara fem typer av appar som kan vara bra att ha i telefonen vid sidan av en GPS-app. Det finns en otrolig mängd olika typer av appar som alla kan utrusta din telefon med nya funktioner. Oavsett vad du är för typ av bilförare och vad det är du behöver hjälp med kan det vara väl värt tiden att söka efter en applikation som kan göra din tillvaro på vägarna lite lättare.