Spela poker online med en VPN-tjänst

Fler och fler människor använder sig av VPN-tjänster. Det är ett ultimat verktyg för att ändra sin IP-adress och plats när man surfar online. Men för dig som är ny inom området kan det vara svårt att förstå hur det fungerar. Som tur är VPN:er vanligtvis väldigt lättanvända. För att underlätta det beskriver vi hur processen går till mer detaljerat här.

Vad är VPN?

Innan vi går in på detaljerna vill vi förklara vad VPN överhuvudtaget är för den som inte är så insatt i det ännu.

VPN står för Virtual Private Network (Virtuellt Privat Nätverk) och möjliggör det för dig att öka din integritet online genom att skapa ett privat nätverk från en offentlig internetanslutning. VPN “maskerar” din IP-adress så att det du gör online praktiskt taget inte går att spåra. Viktigast av allt är att VPN gör det möjligt för användare att känna sig trygga när de surfar online, om de så streamar filmer eller genomför transaktioner.

Hitta ett VPN som passar dig

Marknaden för VPN är stor. Därför är det viktigt att du tar hänsyn till dina individuella behov och tänker på vad som är viktigt för just dig. Vill du kunna surfa anonymt på nätet genom att gömma din IP-adress, eller oroar dig över att din information blir stulen när du surfar på ett offentligt Wi-Fi? Kanske du helt enkelt vill kunna streama innehåll från Netflix som inte finns tillgängligt i ditt land? Beroende på vad dina behov är finns det olika alternativ. Shoppa runt tills du hittar ett alternativ som passar dig.

Så använder du ett VPN

Nu när du vet vad VPN är och förhoppningsvis hittat en VPN-förmedlare som uppfyller dina krav är det dags att komma igång. Hur processen ser ut för installation och uppkoppling varierar givetvis från tjänst till tjänst. Men här är de grundläggande stegen:

Ladda ner VPN-tjänsten

När du hittat en sida som levererar VPN-tjänster och bestämt dig för denne krävs det vanligtvis att man tecknar ett abonnemang som kostar. Några gånger är det dock gratis. Oavsett om du betalar för tjänsten eller inte är första steget såklart att ladda ner VPN:et till din enhet.

Välj en server att koppla upp dig på

När du laddat ner din VPN-tjänst kommer det finnas en möjlighet att välja en server var som helst i världen där din VPN-tjänst har servrar. Beroende på vilken VPN-tjänst du bestämt dig för kommer det finnas ett x antal servrar. Några har världens alla länder, en del har endast ett fåtal. Det viktigaste är trots allt att det land, eller de länder, du önskar koppla upp dig på finns tillgängliga.

När du ansluter dig till en server kommer du kopplas upp på en IP-adress från detta land. Det betyder att du surfar anonymt online och slipper bekymra dig över att någon skulle kunna spåra dig.

Surfa fritt – helt anonymt

Det var det. Nu kan du surfa hur mycket du vill på den bestämda IP-adressen och genomföra transaktioner eller streama filmer om du vill det. Glöm inte att koppla av dig från servern när du är färdig bara!