Waze fungerar som en navigerings- och trafikapplikation som för närvarande ägs av Google. Denne applikation kan laddas ner på mobiler eller surfplattor och kostar inte ens ett öre att använda. Tjänsten Waze förser sina användare med vägbeskrivningar likt en ordinär GPS, men den stora skillnaden är just att det är användarna som gör applikationen till det som den är.

De som drar nytta av Waze kan nämligen dela med sig av resetider, ruttuppgifter samt informera om poliskontroller, plötsliga faror eller olyckor. Med andra ord ser Waze till så att man håller sig så säker som möjligt ute på gatorna medan man samtidigt alltid hittar rätt.

Fördelar med att använda Waze

Genom att ladda ner applikationen Waze får man tillgång till en tjänst som är helt gratis att använda. Den hjälper en att navigera samtidigt som man uppmärksammas på potentiella faror och liknande trafikuppgifter som rapporteras av andra användare. När man talar om just navigerings- och trafikapplikationer är Waze störst i hela världen då det är en tjänst som man alltid kan lita på.

När man använder sig av Waze kommer uppgifter att registreras i realtid så att andra användare kan bli medvetna om hur vägen ser ut framöver. För att hjälpa andra förare kan man dessutom dela med sig av information kring olyckor som har inträffat på vägen, om vägen har stängts av, om det sker några poliskontroller och dylikt. För att slippa att sitta och läsa konstant så har Waze även fullkomlig röstguidning, och när användarna har möjlighet att väga in leder detta till kartor som ständigt uppdateras utefter hur vägen ser ut just nu. Om det exempelvis visar sig att en olycka har skett i närheten kommer ens rutt att omberäknas så att man tar sig till sin destination så fort som möjligt. Dessa är enbart några få av Wazes många fördelar.

Varför dra nytta av en navigeringstjänst?

Om det finns något som Waze är riktigt duktig på så är det navigering och vägbeskrivningar. GPS-tjänster är tro det eller ej relativt nya, och enbart för lite mer än ett decennium sedan förlitade man sig fortfarande på kartor för att kunna hitta rätt. Naturligtvis kan det dock uppstå ett flertal problem om man blint litar på en karta, särskilt det faktum att kartan kanske har några år på nacken och inte uppdateras i realtid. Om en väg har ändrats eller om en olycka har skett kommer kartan självfallet inte att hjälpa en med den här informationen, och visst kan det vara svårt att peka ut sin exakta position på en karta om man inte är helt säker på var man är.

En helt annan upplevelse blir det med Waze. Den här applikationen finns där för en från början av resan till slutet – och därefter under alla kommande bilresor framöver. För navigering som aldrig sviker en är Waze väl värt att titta lite närmare på och ladda ner samt använda helt utan kostnad!