Spela poker online med en VPN-tjänst

Det är underförstått varför en kartapplikation kan vara i behov av att veta var man befinner sig, men någonting som många frågar sig själva är varför så många andra webbsidor och applikationer känner behovet av att spåra ens plats trots att detta är fullkomligt irrelevant till tjänsten eller produkterna som de erbjuder.

När man väl har ställt den här frågan kan man även komma att undra vad uppgifterna kring ens befintlighet faktiskt används till. För att slippa den här oron är det fullt möjligt att ladda ner en VPN (Virtual Private Network) som blockerar GPS-spårning så att man kan förbli på den säkra sidan.

Varför bör man använda en VPN?

När information om ens plats har samlats in kan dessa uppgifter sprida sig över hela nätet, och det här är naturligtvis en potentiell risk med tanke på hur osäkert nätet är. Att bli förföljd eller övervakad är mycket otäckt, och i länder med kraftig censur kan det till och med vara nödvändigt att blockera GPS-spårning för att överleva. För oss i Sverige må det inte vara så allvarligt, men det finns fortfarande flera anledningar till varför man kanske vill blockera GPS-spårning med hjälp av en VPN.

Ett av skälen är att få tillgång till geografiskt begränsad Tv-underhållning. Både Netflix, Youtube, BBC samt en lång rad andra tjänster har program, videor och filmer som inte är tillgängliga för oss svenskar då man måste befinna sig i ett visst land för att få tillgång till dem. För att komma åt den här underhållningen gäller det bara att ladda ner en VPN som döljer ens IP-adress. På så sätt blockeras GPS-spårning samtidigt som man har tillgång till hela världens underhållning.

Andra sätt att blockera GPS-spårning

Att ladda ner en VPN kommer att bli det enklaste sättet att blockera GPS-spårning, men det finns även andra metoder som man kan tillämpa för att känna sig säkrare på nätet. De flesta webbläsare, telefoner och applikationer kommer nämligen att fråga om man vill tillåta platstjänster, och allt man behöver göra är då att stänga av dem. Utan en VPN kommer dock ens IP-adress fortfarande att vara tillgänglig för i princip alla servrar på nätet, men att stänga av platstjänster är ändå ett viktigt steg mot säkerhet på internetet.

Ladda ner en VPN redan idag

Om man vill ta det ett steg längre kommer ens webbläsare att ha inställningar som tillåter en att blockera spårning genom att trycka på ”Do not track”. Även med alla dessa åtgärder tillämpade kommer man inte att vara helt säker, men det kan man ändra på genom att ladda ner en VPN. För en billig slant varje månad kan en VPN-tjänst se till så att GPS-spårning blockeras genom att dölja ens IP-adress och kryptera data. Det finns flera olika VPN-tjänster därute, men det rekommenderas att satsa på en variant som inte är kostnadsfri då det finns en lång rad nackdelar med dessa. Om man istället satsar på högkvalitativa VPN-tjänster såsom ExpressVPN eller NordVPN kan man vara säker på att man alltid är i goda händer.