Håll reda på dina prylar med en GPS-tracker

I en vardag som går allt snabbare finns teknologin som kan avlasta oss. Den hjälper oss med att komma ihåg alla små grejer, som annars så lätt glöms bort. Köp en extra mjölk, kom ihåg att hämta barnen, gå ut med hunden innan jobbet och så vidare. Vi kan ställa in våra mobiltelefoner, klockor, surfplattor och alla andra tekniska prylar så de påminner oss om allt möjligt. De flesta tycker att det är skönt att få en påminnelse om dagens göromål istället för att själva behöva ha allt i huvudet.

Är du en sån där typ som alltid tappar bort dina nycklar eller du kanske letar efter fjärrkontrollen i en evighet och till slut hittar den i kylen? Kanske går det snabbare att handla än att hitta bilen på parkeringen utanför affären, när du har handlat färdigt? Du kan då se fram emot två tekniska prylar som kommer underlätta ditt liv till max. Du kanske har hört talas om dem förut? GPS-tracker och Bluetooth-tracker ä två supersmarta uppfinningar, som gör livet lite enklare.

Hur fungerar teknologin?

Båda systemen är utvecklade för att arbeta tillsammans med en app via din mobiltelefon, dator eller surfplatta. Det vill säga att du kan spåra olika föremål genom att sätta fast en tracker på föremålet som kan vara allt ifrån ett par husnycklar eller ett gosedjur till en bil eller cykel. När du vill hitta föremålet går du smidigt och enkelt in i appen och söker fram precis var föremålet befinner sig. Du får en exakt position och en del appar kan till och med spela upp ett ljud – för att du enklare ska kunna hitta föremålet som du letar efter. 

Skillnaden mellan dessa två system är att en Bluetooth-tracker inte behöver laddas särskilt ofta. Själva enheten – som skickar ut signaler om den geografiska placeringen – är liten och den kan hängas eller sättas fast på alla möjliga slags föremål. Räckvidden är begränsad och därför lämpar sig denna typ av tracker endast till mindre områden där räckvidden inte är allt för stor exempelvis inomhus i en lägenhet eller i ett hus.

En GPS-tracker har faktiskt en obegränsad räckvidd och fungerar över hela planeten utomhus. Den är perfekt att använda när man är i naturen, på landet, i staden eller på semester. Den kan användas för att spåra upp en rad olika föremål som till exempel en bil. Själva enheten behöver laddas och drar en hel del ström, eftersom den skickar ut signaler med sin placering via satelliter. En GPS-tracker är inte så bra att använda inomhus eftersom husets eller lägenhetens väggar kan begränsa signalen från att nå fram.

Slipp att ödsla tid på att springa fram och tillbaka på parkeringsplatsen och leta efter bilen. Nu kan man på ett enkelt sätt få kontroll över sina prylar och alltid hitta dem när de behövs. Detta är en bra uppfinning som kanske har tagit inspiration genom liknande funktioner som finns i en del mobiltelefoner. Det är en funktion som har varit väldigt efterfrågad och idag finns den att köpa för en rimlig summa pengar.

Life360 – Family Locator, GPS Tracker