GPS spårare

GPS-sändare är mottagare som tillåter en eller flera personer att trådlöst spåra eller följa rörelsen av en person eller en sak (t.ex. bil). GPS-sändare har blivit mycket mer tillgängliga på den svenska marknaden den senaste tiden och priserna har gått ner märkbart de senaste 4-5 åren. Det finns GPS-sändare som kräver att man signar upp för en månads abonnemang, men det finns också de som kräver endast att man installerar ett SIM-kort utan några abonnemangskostnader eller bindningstid.

GPS spårare

[quads id=3]

Vilket du än väljer så behöver din GPS-sändare ha ett SIM-kort från en av de mobiloperatörerna i Sverige (t.ex. kontantkort eller SIM-kort med datatrafik i norden anpassad just för GPS-spårare).

Priserna på GPS-sändare har gått ner på de senaste åren. Idag kan man hitta GPS-spårare för så billigt som 700 kr upp till de dyra Garmin GPS:er i 4000 kr span. GPS-spårare är särskilt populära när det gäller att spåra bilen ifall den skulle vara stulen eller för att t.ex. ha bättre koll på körjournalen. De andra två populära användingsområden är för att spåra småbarn för säkerhetsskul och för att kunna spåra husdjur såsom hundar katter osv. i fall de försvinner. Moderna GPS-sändare är väldigt kompakta och är byggda för olika ändamål, så man du kan enkelt kunna spåra vad som helst du äger eller som är när och kär till dig.

[quads id=3]

Observera att det finns också andra tekniker som låter dig spåra saker och personer där ingen GPS behövs. Att t.ex. spåra barnens, dins eller någon annans mobiltelefon fungerar utan GPS och allt som krävs är en vanlig mobiltelefon och en abonnemangsavgift för den som vill spåra. En billigare alternativ som ger väldigt bra noggrannhet på positionern om den du vill spåra bor i storstan.