GPS tracker

GPS-enheter och GPS-system har blivit enormt populärt under det senaste decenniet. Men väldigt få människor inser hur de verkligen fungerar. Så i ett nötskal beskrivs härmed hur GPS-system och GPS-spårning fungerar.

GPS tracker

GPS är en förkortning för Global Positioning System.

GPS använder sig av satelliter som sänder signaler till utrustning på marken. GPS-mottagaren tar passivt emot satellitsignaler och dessutom kräver att GPS-mottagare har fri sikt mot himlen, så positionen kan hämtar. Därför hör man ofta att GPS-mottager fungerar inte allts inomhubs – enbart utomhus.

[quads id=3]

GPS är ett mycket bra exempel på hur tekniken att spåra fordon, som för 10 år sedan var omöjligt, nu är möjligt. Det är viktigt att inte blanda ihop GPS-systemet som används för fordons navigering som finns i de flesta bilar nuförtiden. Det är samma grundläggande teknik men för en annan användning.

Har du någonsin undrat var din egen bil var när du inte var hemma? Kör dina äldre barn omkring på stan? Tjänstebilchefter använder oftast GPS-spårning i deras tjänstefordon för att hålla koll på att minska kostnaderna genom att övervaka hastighet, tomgångskörning, tider, rutter, tidtabeller, underhåll, motor; start och avstängning och mer därtill för att minska bränslekostnaderna som är den största rörliga kostnaden de har.

När du skaffar en realtids-GPS-tracker garanteras att batteriets livslängd är längre än någon jämförbar storlek på GPS-tracking enheter och att det kan spåra upp till 30 dagar på en enda laddning.

De flesta realtid GPS-tracker-enheter erbjuder SOS alarm. De är konstruerade för att fungera i alla väder och förhållande, och är extremt pålitliga.

[quads id=3]

När du behöver få reda på var människor med ditt företags eller det privatägda fordonet finns, är GPS-spårning av fordon det bästa och enklaste sättet att ta reda på det. En mängd olika planer samt olika priser och alternativ finns tillgängliga för dig att välja mellan för din nya GPS-enhet.