GPS för de som alltid vill hitta rätt - TomTom

Att dra nytta av en GPS kan komma väl tillhands vid så många tillfällen, och särskilt om man färdas via bil. Om man blickar bakåt är det säkerligen få som saknar de otydliga kartorna som ofta ledde en på villovägar och inte var helt aktuella eller uppdaterade utefter hur vägarna ser ut för tillfället.

För att göra bilresor så enkla och trevliga som möjligt är därför GPS-navigering det bästa valet, och tack vare teknologins snabba utveckling kan man i dagsläget inhandla en lång rad förträffliga GPS-navigatorer i diverse modeller, prisklasser samt från en mängd olika leverantörer. Ett specifikt märke som man sannerligen inte vill missa är just TomTom.

Högkvalitativa GPS-navigatorer

TomTom är ett företag som från början slog upp sina portar i Nederländerna. De riktar sitt fokus mot bilnavigationssystem och har för närvarande produkter som sträcker sig från GPS skapade för bil, motorcykel, husbil, husvagn till större fordon. Just bilnavigatorer finns det ingen avsaknad av hos TomTom där de erbjuder en lång rad olika modeller så att man själv kan välja variant utefter ens plånbok och önskemål.

För de som enbart är ute efter en GPS med de grundläggande funktionerna kanske man nöjer sig med en så kallad Go Basic från TomTom. Denne saknar premium-tillbehör, anpassade rutter och andra extrafunktioner, men den tar en trots detta från A till Ö på ett förträffligt vis. Go Essential är en lite dyrare modell med fler funktioner än den förstnämnda varianten, och GPS-navigatorerna blir därefter alltmer avancerade med Go Premium eller den allra mest imponerande varianten Go Premium X.

TomTom GPS eller GPS i mobilen?

Om man inhandlar en GPS från TomTom kommer de flesta modellerna att kunna integreras med mobilen genom att exempelvis prata med Siri eller Google Now. Trots detta är det två olika upplevelser att använda en GPS-navigator jämfört med GPS i mobilen. Den sistnämnda kan lätt skapa problem och stressmoment när man är ute och kör då notiser eller plötsliga telefonsamtal kan stänga ner GPS-applikationen i telefonen. Detta leder naturligtvis till problem där man återigen måste starta applikationen och börja om från början – och vi är alla väl medveten om att man absolut inte ska använda sin mobil medan man kör.

Genom att istället vända sig till en TomTom GPS slipper man inte enbart alla dessa stressmoment, utan det kommer dessutom att bli enklare att knappa in sin rutt. GPS-navigatorer har i de flesta fallen en större skärm än ens mobil vilket kommer att hjälpa avsevärt när man behöver en bättre översikt av ens rutt. Produkten kan även delvis vara skräddarsydd efter ens individuella behov då det finns en sådan lång rad olika modeller av GPS-navigatorer. Vilken prisklass man vill lägga sig på och hur många funktioner ens GPS ska ha kommer man därför själv att kunna välja. Det kan knappast bli smidigare än med en GPS från TomTom.