Två envisa syskon och en gps ledde till att polisen kunde slå till mot en plats med misstänkt stöldgods för miljontals kronor. ”Gps är en jäkla bra grej”, säger brodern som hjälpte poliserna.

När familjen råkade ut för en stor stöld var de säkra på att de aldrig skulle få sakerna åter. Men under påsken fick de så plötsligt en oväntad hälsning i form av ett meddelande från den motorcykel som fanns bland det stulna.

[quads id=3]

– Motorcykeln hade en gps som inte var på. Men när den fick lågt batteri skickade den varnings-sms, berättar brodern i familjen.

Systern blev nyfiken på innehållet.

– Sms:et innehöll en jättekonstig webbadress längst ner. Jag chansade och knappade in den på datorn och fick då upp en karta med en satellitbild som visade var motorcykeln stod, berättar hon.

Efter flera samtal till polisen, och efter att brodern själv varit och spanat på platsen, gjorde polisen så ett tillslag på Orust sent på söndagskvällen.

Gps:en hade visat rätt. Motorcykeln stod i en container, tillsammans med flera andra motorcyklar. Dessutom var en verkstad full med misstänkt stöldgods. Mikael Berglund vid den lokala nättidningen nyhetersto.se var med vid tillslaget:

– Det var hur mycket grejer som helst. Saker för miljonbelopp.

[quads id=3]

Vid tillslaget greps en person för att höras i ärendet. I övrigt är polisen sparsam med information om det inträffade.

Källa: DN.se